Hanya secebis nota


Salam,

Lame dah tak update blog ni. Actually terlalu banyak benda nak citer, tapi disebabkan mase yang terhad menyebabkan tak sempat nak mengolah ayat. Kalaulah ade PC or laptop yang boleh menafsirkan ape yang aku nak stori, hampir tiap2 hari aku nak update blog ha2.

Anyway, tinggal 2 hari lagi untuk kita sambut merdeka. Mari kite sesame kibarkan Jalur Gemilang dan hayati makna kemerdekaan secara tersurat mahupun tersirat. Selain tu, kita juga menghampiri 10 hari terakhir Ramadhan yang mengandungi malam Lailatul Qadar. Tak perlu nak bercerita lagi kelebihan malam ni, kite semua sedia maklum. Same2la kite beribadat sebab tak tentu lagi kite akan hidup di kemudian Ramadhan. Sekian.
 
Reactions: 

Selamat menyambut Ramadhan!

Salam,
Mengikut ceramah sorang ustaz ni yang aku gi baru2 ni, dia cakap kalau kite perasan, ramai orang meninggal dunia di bulan Syaaban. Ini disebabkan bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat mulia dan banyak keberkatan. Jadi kepada sesiapa yang masih hidup untuk menikmati bulan Ramadhan adalah satu nikmat dan peluang yang terhidang untuk kita same2 beribadat. Di kesempatan ni, aku nak mengucapkan selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak kepada kawan2 semua. Wallahu'alam.
 
Reactions: