Persiapan Aidilfitri 1432H/2011M

Salam semua,

Lately aku memang malas dan ketidakberapaupayaan nak tulis blog disebabkan kerja yang agak banyak ala-ala program explorace. Tu belum ditambah lagi dengan beberapa kali aku bertekak dengan beberapa orang yang susah nak paham dan keras kepala. Then, beberapa hari ni plak aku agak demam, flu dan sakit kepala. 

So macam mana Ramadhan yang hampir berlalu? Aku so far puasa ok la tak tinggal, cume terawih ada la beberapa malam yang tertinggal, lagi2 kalau siang tu aku kerja teruk. Tadarus pulak, selain kat ofis ada la baca sendiri lebih banyak dari bulan2 yang biasa. Qiamulail baru sempat sekali je hehe.

Macam mana plak dengan persiapan raya? Aku raya kali ni duit banyak abes kat kete. Repair dan tukar beberapa part kat kereta tu dah dekat RM1.4k. Nasib baik baju raya isteri dah beli dan dah tempah. Baju raya sendiri tak sempat beli sebab nak tunggu gaji. Ye la, duit dah abes. Thanks to my wife yang belanja aku 2 helai baju hehe. Duit raya plak baru hari ni tukar, nasib baik masih ada bank yang masih ada stok dengan sedara mara yang sudi menukar duit dengan kami. Bahan2 nak buat kueh raya dah beli, tapi tak tau la sempat ke nak buat ni haha. Cadangnya nak buat tart nenas dengan biskut cornflakes. Tapi tengokla, kot2 akhirnya kueh tunjuk ke hehe.

Ok that's it. Tengkiu hehe
 
Reactions: 

Kisah Aku & Isteri - Part 4

Salam,
Em, ok sambung yang lepas punye hehe. Tak lama pastu kami berhubung thru FB (kira FB ni berguna la gak kan). Chat2 je kat chatbox tu. Tapi tak selalu sangat la sebab aku sendiri jarang ada kat ofis. 

Kebetulan weekend minggu pertama kitorang chat tu ada majlis kahwin Kamarina kat area Kg Gajah dan Yasmin (ex-SMKAKS) kat Bukit Kapar on 3 Oktober 2010. Tak sempat jumpa kat majlis Kamarina sebab aku lewat sampai, tapi bila sampai kat majlis Yasmin, Dila ngan kawan2nya dah nak balik. Tapi aku sempatla ajak dia bergambar sekali, walaupun sebelum tu dia dah bergambar. Nasib baik dia agree.

Ok, dia sudi bergambar sekali lagi hehe (kat majlis Yasmin)

Next weeknye plak, kebetulan ada majlis kawen Fauzani (ex-SMKAKS gak) plak kat Ijok. Kitorang jumpa ler plak kat sana. Balik dari majlis tu, Dila ngan Suliza ajak lepak kat Pantai Remis. Aku pon setuju je. Peluang2 hehe.

Ni plak kat majlis Fauzani

Kat sana bincang nak panjat Bukit Broga next weeknya. So pelan nak gi ngan sapa, pukul brapa nak gerak, kat mana nak berkumpul etc2. 

To be continued…next part is the final part haha…

 
Reactions: