Dairy Milk

Salam,

Alhamdulillah wiken kali ni banyak perkara yang setel.

Perkara 1:

Sabtu lepas kami sekeluarga celebrate besday Ayah, Mimi, ngan Saleh. Actually besday Mimi on 4 Mac, Ayah 14 Mac, Saleh plak sebagai tetamu jemputan on 7 Mac. Kami celebrate makan2 kat D’Arab CafĂ© kat Seksyen 7 Shah Alam. Tapi cam tak bape sedap berbanding Saba’ Restaurant la hehe. Next kami gi ke i-City, saje lepak2.

 


Perkara 2:

Hari ni (Isnin 19 Mac) memang kami suami isteri bercuti. So pagi tadi aku sempat ke SK Jeram, sekolah masa aku kecik2 dan comei2 dulu ehe. Kami alumni batch UPSR 97 plan nak buat program motivasi untuk budak2 tahun 6 yang akan menghadapi UPSR nanti. Lepas berbincang dengan guru besar Cg Isa dan Cg Helina lebih kurang setengah jam, syukur sebab diorang setuju. Yang lebih bagusnya, Cg Isa tu sendiri willing untuk libatkan PIBG dan PIBG akan tanggung makan minum budak2 tu nanti.

Seperkara lagi, pihak sekolah minta aku sediakan team alumni untuk berbincang dengan diorang dan PIBG untuk sambutan sempena Jubli Emas 100 tahun penubuhan sekolah. Ha, 100 tahun k. Dah boleh apply untuk disenaraikan sebagai World Heritage tu. Bangga weh sebab dapat involve untuk sambut hari bersejarah sekolah. Cuma tugas konfem agak berat la. Insya-Allah boleh berjaya.

Perkara 3:

Petang tadi kami suami isteri pergi ke Kelana Jaya untuk scan 3D/4D baby. First scan tak nampak sangat sebab baby menyorok. Then doc minta wife jalan2 lebih kurang setengah jam dengan harapan baby bergerak ke posisi lain. Afta setengah jam, kami scan semula, tapi baby masih di posisi yang sama. Doc sedaya upaya gak la cari angle yang bagus. Last2 dapat la, tapi dari angle tepi, so takdela nampak muka baby dari depan. Tapi takpe, yang penting dah nampak muka dia, tangan dia, kaki dia hehe. Jantina pon dah tau hihi.

Memang bagus tempat scan ni, consultation yang bagus, murah dari tempat yang lain, dapat DVD untuk gambar2 dan video2 baby yang discan td, siap dapat free gift lagi hehe.

 

 

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Dairy Milk ini dipublish oleh abcdef pada hari Tuesday, March 20, 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 3 komentar: di postingan Dairy Milk
 
Reactions: 

3 Penggossip Liar:

syahidahfouat said... | March 21, 2012 at 10:16 PM

bestnyaa. nak tengok scan 3d baby! :D

Reen said... | March 21, 2012 at 10:18 PM

bestnya that program! batch 97 wahhh cam dah berkurun bunyiknya. haha. baby tu dah lahir nnti mesti suka main nyorok2

abcdef said... | March 22, 2012 at 4:50 PM

Syidah...will be uploaded soon hehe..
Rin, tu la mcm dah lame gila kan...tp still terasa mcm lepas berlalu