Lymphopenia Granulocytosis Microcytes!

Fuiyo, tajuk cam gempakkan? ha2.

Disebabkan benda pelik gitula teruk aku demam kali ni. 

Aku start sengal2 badan ni on 27th Oct. 28 Okt tu aku amek MC sesuke hati untuk gi ke klinik. Adela baik dalam 2-3 hari tapi tak capai 100%. 3 Nov tu aku dah cam nak demam balik, badan pon dah start menggigil. Petang tu afta dari ofis, aku straight ke Klinik Az Zahrah, B.B.Bangi untuk check up lagi skali. Tapi kali ni suhu agak panas, capai 39.1 degree, tak pasal2 dokter soh aku gi amek darah.

Sementara tunggu dapat result, badan aku memang menggeletar tak ingat punya. Once dah dapat result, dokter panggil aku. Dokter pon cakap aku dah dijangkiti kuman cam kat title tu. Aku punyela cuak, rupenye kuman tu biasa je untuk orang yang kene demam ni. Cuma kali ni agak teruk sebab badan terlalu panas. Soknye, 4 Nov aku MC lagi, tapi kali ni betul2 MC punye ha2.

Memang dah lame since kali terakhir aku demam seteruk ni. Ntah2 masa skolah rendah dulu. Biasenye 2-3 hari dah kebah, tu pon tak payah gi ke klinik, cukup hadam panadol jek. Mungkin disebabkan aku terlalu kerja keras lately, makan tak menentu, balik keje dah malam, tido tak cukup, berhujan plak kat site. Kalau tu puncanya, terpaksala aku mintak komisen tinggi sket hujung taun ni keh3.

Okes, pada kengkawan yang sudi bace ni, korang cepat2la gi klinik kalau rase2 nak demam tu. Salam..

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Lymphopenia Granulocytosis Microcytes! ini dipublish oleh abcdef pada hari Sunday, November 7, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Lymphopenia Granulocytosis Microcytes!
 
Reactions: 

0 Penggossip Liar: