Suara Siswa

Tadi aku menonton Suara Siswa kat TV1. Selalu gak aku tengok program tu. Malam ni diorang bawak topik tentang pertembungan budaya Malaysia dengan Indonesia. Ade satu part tu memang buat aku tergelak. Lebih kurang camni bunyinye:

Panel: Bla....bla....bla... (bercakap pasal seni budaya Malaysia dengan penuh bersemangat)
Moderator: (sambil mencelah), anda sendiri minat tentang seni warisan budaya kat Malaysia ni?
Panel: (dengan penuh yakin) Ya!
Moderator: Anda minat tentang tarian apa di Malaysia ni?
Panel: (terdiam beberapa saat, then menjawab) zapin (jawab dengan muka langsung x konpiden)

Nampak sangat nak menipu ha2. Ada 3 panel, dari 3 universiti yang berlainan. 2 orang panel lain jawab dengan bersahaja, tapi panel yang sorang ni try untuk menonjolkan diri dengan nada suara yang agak janggal. Bagi aku, dia tak sepatutnye berlakon. Cubela untuk jadi diri sendiri. Aku bukan skeptikal or pesimis dengan orang2 yang camni, tapi .ayat yang dilontarkan takde point langsung. So, aku tunggu untuk talk yang seterusnye.....

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Suara Siswa ini dipublish oleh abcdef pada hari Wednesday, November 11, 2009. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 2 komentar: di postingan Suara Siswa
 
Reactions: 

2 Penggossip Liar:

annie said... | November 11, 2009 at 11:03 AM

tengok2!

tp kejap je.... memula smgt gakla,tp lepas2 tu cam bosan je.

abcdef said... | November 11, 2009 at 1:05 PM

Aku tau nape ko dah bosan,sbbnye utk sesi yg seterusnya, point diorang dah lari dari sesi yg pertama....aku plak nak cari ape sbnrnye pendirian diorg