Kisah Aku & Isteri - Part 2

Ok, sambung dari citer yang lepas....

Alhamdulillah, pas PMR aku dapatla offer ke MRSM Kuala Berang. Basically aku tau Dila Kahar ni salah sorang student dari SMKA Kuala Selangor yang dapat offer yang sama gak. Tapi selain aku ngan dia, ade beberapa student lagi yang dapat macam kitorang.

Second time aku jumpa dia ni (first time masa jamuan akhir tahun kat SMKAKS dulu), depan kelas waktu prep kot (tak silap aku la). Dia tanye, "Syawal, ko dah beli tiket bas balik kampung?". Tak silap aku, tiket bas tu untuk balik cuti pertengahan sem. Aku yang tak kenal, macam terpinga2 la. Tapi aku jawab "Sudah". 

Balik dorm, aku cite kat Butet, aku describe rupanya cemana, then Butet jawab, "Ooo tu Fadzilah Kahar". Terus aku teringat kat buku kecik yang dia bagi tu.

Nak dijadikan citer, tak lame pastu, dia ni jadila Timbalan BWP, aku ni plak LDP. BWP ni Badan Wakil Pelajar, LDP plak Lembaga Disiplin Pelajar. LDP terletak bawah BWP. Mungkin dia ada conduct perhimpunan mingguan, cuma aku tak berapa perasan kot. Padahal LDP memang konpem dok paling depan. 

Kat sekolah ni plak ade program senior-junior. Buku kecik yang dia bagi tu aku buat untuk tulis profil kawan2 kat sekolah tu. Kebetulan mase aku mintak profil senior aku, kawan dia sempat tulis lebih kurang camni "Baik awak bagitau apa kaitan awak dengan Dila Kahar tu, kalau tak nanti Kak Huda marah". Aku pon pikir, "Eh, buat apa nak marah? Lagipon aku just tulis nama orang yang bagi aku buku tu".

Aku rase dalam 2 tahun sekolah kat situ, mungkin ade beberapa kali terserempak or terjumpa kot, cume aku yang tak perasan. Lagipon PKP (PKP eh?) kami pon lain2. So sampai abes sekolah pon aku tak bape kenal empunya nama Norfadzilah Abd Kahar ni...aiya..

To be continued....

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Kisah Aku & Isteri - Part 2 ini dipublish oleh abcdef pada hari Wednesday, June 22, 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 4 komentar: di postingan Kisah Aku & Isteri - Part 2
 
Reactions: 

4 Penggossip Liar:

Reen said... | June 25, 2011 at 8:19 PM

agak2 kalau tau awal2 tu future wife cane ek3????

abcdef said... | June 27, 2011 at 12:21 PM

klu tau awal2, tobat pastu malu nak selisih dgn dia haha

isma said... | July 4, 2011 at 11:34 PM

haha cepat2 habiskan.aku nih dah tak sabar nak tau cte ko ngn dila :D

Reen said... | July 5, 2011 at 5:37 PM

hahaha. ok itu lawak!