Dunia Akhirat

Salam,

Last week mase aku otw balik ke KL, bos aku yang kat JB ni ade ungkap 1 word yang best. Lebih kurang camni dia cakap kat aku,

"Manusia kat dunia ni, bile dia dapat pangkat dia akan makin meninggi diri. Contohnye, bile seseorang kakitangan kerajaan yang asalnye dari jawatan pegawai dinaikkan pangkat ke penolong pengarah, then ke pengarah, semua tu akan menyebabkan dia akan berasa bangga dan tinggi diri"

"Tapi manusia yang kat dunia ni berlandaskan akhirat, bile imannye makin tinggi, dia akan semakin merendah diri"

Terkedu aku, so aku sengih je la he3......

Papepon, aku suke statement ni, sebab tu aku postkan kat sini.

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Dunia Akhirat ini dipublish oleh abcdef pada hari Wednesday, February 10, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 2 komentar: di postingan Dunia Akhirat
 
Reactions: 

2 Penggossip Liar:

annie said... | February 12, 2010 at 9:12 AM

salam...dah lama tak jenguk kesini.ko pekaba? dr entry ko kalini mcm ko da naik pangkat. Tahniah!!

abcdef said... | February 12, 2010 at 10:08 AM

Wsalam..aku mkn sehat ni sbb slalu sgt mkn pree ha2..xpe, jenguk bile2 ko pree jek ;)