Aku dan Skyjuice

Salam,
Tadi pas balik dari Nusajaya, aku singgah satu restoren, nak lunch sebab da lapo tahap gaban punye. Aku amek nasi, then lauk campur, ikan (tak tau ikan ape) masak asam pedas ngan sayur peberet aku, peria dan telur dadar. Then mamat pelayan tu datangla, nak amek order air aku.

Aku dengan riaknye jawab "skyjuice". Tapi yang paling tak boleh blah, dia bole jawab "aik, air kosong je?. abang pakai smart2 ni orderla air best sket". Aku terkesan, lantas dengan penuh bergaya menjawab "kene jaga kesihatan la bro". Mamat tu sengih2 jek.

Actually start dari bulan 5 taun lepas aku dah amalkan minum skyjuice ni waktu lunch hour. Before tu, kalau lunch mesti air manis. Then aku terpikir, kalau hari2 minum air manis ni, mau satu hari nanti badan aku sakit2. Sebab tu aku berubah haluan dan jatuh cinta pada yang tak manis langsung. Kalau korang perasan, orang2 yang kerja or belajar ni, senang cite yang makan kat luar ni, asal lunch hour mesti order air manis. Cume segelintir je yang mempunyai kesedaran cam aku (riak lagi).

Aku tau, minum skyjuice pon takdela bagus sangat sebab ada ais, tapi better dari air manis. Lagipon time tengahari, tak bestla minum air suam or panas ha2. Ok, aku pointkan nape kite kene minum air skyjuice compare ngan air manis:

  1. Macam aku cakap tadi, khasiat dia lebih baik dari air manis.
  2. Korang minum air manis time2 tengahari sebenarnye buat makin haus ade la
  3. Assume harga air manis dalam RM1.50, sebenarnye dengan jumlah tu korang bole rembat seketul ayam lagi (yang kecik je la)
  4. Jimat
  5. Orang akan pandang korang sebagai orang yang sengkek, so selamat dari gangguan perampok.
Aku dah bagi link blog aku kat mamat tadi, harap dia bace entry ni supaya aku boleh menjawab segala keperlian dia terhadap aku. Sekian.

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Aku dan Skyjuice ini dipublish oleh abcdef pada hari Monday, May 24, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 7 komentar: di postingan Aku dan Skyjuice
 
Reactions: 

7 Penggossip Liar:

'K' said... | May 24, 2010 at 2:51 PM

Tapi ko minum air kosong dua gelas kan? hehehe....kira da kurang jimat da...

abcdef said... | May 24, 2010 at 3:01 PM

Haah, tp baru 4 posen bro ha2...certain kedai pree jek tau ha2

annie said... | May 24, 2010 at 5:12 PM

la...pehal jawab camtu. jawabla "kenapa? tak boleh ke saya nk order air kosong?"

mesti die pun terkesan jugak,haha

joe said... | May 25, 2010 at 10:49 AM

Naper tak digalakkan minum air ais syawal? tak bgs untuk kesihatan ke?

abcdef said... | May 26, 2010 at 11:02 PM

ani, time tu aku tgh blur, so jwb mane yg smpt je ha2

joe, aok...stamina pon lemah nnt

Isma said... | June 4, 2010 at 1:18 PM

cover baik punye..

Mooks said... | June 15, 2010 at 11:45 AM

Air ais x baik bg lelaki yg hendak melangsungkn perkahwinan