Memorabilia: Baru nak start blajo

Adoi, kali ni aku nak cite betapa gigihnye aku nak start blajo ni.

Semasa aku umo 5 taun, aku mulakan pelajaran aku kat Tadika Kemas DBKL Pantai Dalam, KL, sebab mase tu famili aku dok kat sane. Jarak dari rumah ke tadika tu memang jauh gile la kalau nak dibandingkan dengan langkah kaki aku yang kecik mase tu ha2.

Mula2 skolah memang naik moto ngan ayah aku la. Dah lame2, aku jalan kaki sendiri je ke skolah. Tapi aku paling tak boleh lupe time kene kejar ngan anjing mase balik ke rumah. Ade skali tu balik dari skolah, jalan kaki cam biase, adela dalam 100m lagi nak sampai umah, tetibe kene kejar anjing. Aku pon lari tak cukup tanah la, pecut gile2 punye, sambil meraung ha3. Kebetulan kat perkarangan umah, mama ade, so mama la yang halau anjing tu. Aku mase tu nangis tak ingat dunia dah ha2. 

Seterusnye, tu bukanla kali pertama dan yang terakhir. Lepas kejadian tu, aku masih kene kejar anjing lagi ha2. Kalau aku jumpe anjing tu lagi hari ni, memang aku sepak usus beliau ha3.

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Memorabilia: Baru nak start blajo ini dipublish oleh abcdef pada hari Friday, May 21, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 7 komentar: di postingan Memorabilia: Baru nak start blajo
 
Reactions: 

7 Penggossip Liar:

annie said... | May 21, 2010 at 12:49 PM

uih! ganasnye!
tak baik sepak binatang,die cume kejar ko je, bukan gigit pn. saje je die nk acah tu...hikhikhik

abcdef said... | May 21, 2010 at 2:24 PM

mmgla, dia bkn x nak gigit, tp x dpt gigit sbb aku lari ngalahkan usain bolt ha3

reen said... | May 21, 2010 at 3:08 PM

ni mst kes along xmandi...2 yg kne kejar..ahahahah~
xpe...nurin paham..hahaha
along nges..haha...confirm buruk nih!ha8....

abcdef said... | May 21, 2010 at 3:10 PM

apa kes, along mandi pakai softlan la...wangi & harum k ha2..dulu mase kecik2 nangis cam comei tau ha8

reen said... | May 21, 2010 at 6:09 PM

hahaha...sy gune ajax fabuloso....di sini... d sana..hahaha~
along pasan comei!!!someone helpp!!!hahaha

Isma said... | May 21, 2010 at 9:50 PM

haha..tak dapat aku bayangkan macam mane ler rupe ko lari2 sekuat alam sambil nangis2..

betul ke kalo ko jumpe anjing tu lagi ko nak sepak?or ko akan lari sambil cari mama ko lagik?huhu

abcdef said... | May 23, 2010 at 2:05 AM

aku nak sepak gak..tp sbb aku mls nak samak,b4 sepak tu aku pki suit astronaut dulu