Makan murah2 kat Segamat


Semalam aku gi ke Segamat untuk urusan penyemakan tanah dan ade discussion sket. Jarak ke tempat tu dari opis adalah dalam 2 jam lebih, lagi2 sebab naik kete kompeni yang drebar dia bawak ha2.

Sampai sane dalam kol 1.30pm, so kitorang singgah makan dan Zuhur dulu kat food court kat Segamat tu sebab meeting koi 2.30pm. Aku bertiga ngan Pakcik Puad dan Abg Lan makan lauk campur, amek pon main tibai jek, maklumla duit makan pon bos bagi.

Aku amek lauk ikan pari gemok masak asam pedas, sayur sawi, ikan kering, ulam pegaga ngan sky juice. Pakcik Puad plak keli gemok cili api, kacang panjang, ulam ngn sky juice. Abg Lan amek 1 mangkuk gulai lemak siput sedut, sayur ngan telur masin dan teh O ais. Pastu aku order sirap kurang manis plak.

Sambil makan tu, pelayan tu buat bil, then bagi kat aku. Pas aku tengok harga dia, aku tanye pelayan tu "ni harga untuk semua 3 orang makan ni ke?", kakak tu jawab "haahla". Aku konpius sebab makan banyak2 tu RM13.00 jek. Lauk2 dia plak sedap2 la, memang terasa asam pedas ngan gulai lemak dia (aku tapau gulai lemak Abg Lan).

Kafe ni ade kat food court, food court ni plak kalau datang dari highway PLUS, dia selepas rel keretapi, belok ke kiri. Actually Segamat ni popular ngan ikan baung, macam Temerloh popular ngan ikan patin, cume kebetulan mase kitorang datang tu, restoren yang direkomen oleh bos tutup plak. So kitorang cari kedai makan lain la.

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Makan murah2 kat Segamat ini dipublish oleh abcdef pada hari Thursday, May 13, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 2 komentar: di postingan Makan murah2 kat Segamat
 
Reactions: 

2 Penggossip Liar:

reen said... | May 15, 2010 at 2:01 PM

wahhh..lapar dgr lauk2 tuh..hahaha...
berbaloi2....
u r very gud in dat...(eating)
ha8

abcdef said... | May 15, 2010 at 9:23 PM

berlaboi2..well mkn pon kene ada skill tau