Selamat Hari Ibu 2010


Salam,

Semalam aku celebrate Hari Ibu, tapi kecik2 je. Takde hadiah macam taun2 lepas, taun ni kitorang buat jamuan kecik2 jek. Lagipun adik2 yang lain, Angah, Mimi ngan Ikin tak balik, so nak celebrate poyo2 pon tak semangat sangat.

Kebetulan tukang masak, adik aku si Mira tu balik cuti sem, so aku paksa dia buat Nasi Ayam Penyet, resipi sume aku dah siap2 donlod kat internet ha2. Jadi pas amek dia kat UITM Seri Iskandar siang Sabtu tu, malam tu aku bawak dia gi Econsave Kapar untuk beli barang2.

Ahad tu disebabkan mak aku nak gi skolah Ikin dan ade meeting kol 2, so kitorang masak dulu (aku menyumbang 10% tenaga, sebab aku menggoreng ayam ha2). Kononnye, mama balik dalam kol 3, kitorang makan same2, skali ngan jiran sebelah, Cikgu Ita ngan anak2 dia merangkap ‘cucu’ mama, Nabihah ngan Najihah.

                                                                             Ayam yang nak diperap parap pam2

Tapi menjelang petang mama tak balik2, aku plak kene gerak 3.30pm ke Klang Sentral sebab bas balik ke JB kol 4pm. Bila call, rupenye handphone tertinggal kat umah. Last2 dah lewat, aku makan dulu, then ayah anta ke Klang Sentral. Pas gerak tu, mama call, rupanya kete dia tak boleh start. Patutlah lame jek, rupenye ada masalah. Kecewa aku tak dapat celebrate sesame hu2.

                                                                 Ayam hasil air tangan aku, tu yang sedap jadinye

                                                                                 Ni plak sambal yang tak menjadi

Pas anta aku, ayah terus ke skolah Ikin sebab kete mama kat situ. Skali bateri kong daa. Takpela, resipi ayam penyet tu pon, sambal dia tak jadi sangat ha2. Tapi ayam dia memang sedaplah. Lembut, garing and marvellous. Bulan 12 nantila celebrate besday mama plak, kite wat resipi lain plak ha2.

Akhir kalam, I love u mama!

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Selamat Hari Ibu 2010 ini dipublish oleh abcdef pada hari Monday, May 10, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 2 komentar: di postingan Selamat Hari Ibu 2010
 
Reactions: 

2 Penggossip Liar:

reen said... | May 10, 2010 at 5:18 PM

mcm sambal nsi lemak je..ek??ek???sy mmbayangkan ayam penyet lg sedappppp...hahaha.....
ala2 black pepper steak gitu..haha

abcdef said... | May 11, 2010 at 12:41 PM

Tu la,pttnye cam sambal belacan tp len sket...ni len trs ha3