Adoi tak sehat

Semalam aku gi ke klinik, rase badan cam tak sehat. Lebih kurang camnila conversation aku ngan doktor yang tak ensem tu:

Aku yang ensem sket : Doc, badan cam tak bape best ni.
Doc yang tak ensem  : Ye ke, meh saya cek (sambil mengeluarkan termostat, termometer ngan termos).
Aku yang ensem sket : (Pas 8 minit) Cane doc, pe kes?
Doc yang tak ensem  : Encik demam ni

Aku yang ensem sket : OoooOOoo. Agak2 bile bole sembuh ni?
Doc yang tak ensem  : Dalam sebulan la, to be exact on 12 Julai

Aku yang ensem sket : Amboi, precise skali doc. So ape yang perlu saya buat ni?
Doc yang tak ensem  : Tak perlu ubat. Tapi anda perlukan kerepek2, jajan2, dengan milo panas.

Aku yang ensem sket : UUuuuUuuiiikkk? Lagi?
Doc yang tak ensem  : Encik perlukan ketahanan mental supaya tak meroyan kalau hajat tak ditepati.

Aku yang ensem sket : Apa nama demam ni doc, pelik beno gayanye?
Doc yang tak ensem  : Demam bola.

Aku yang ensem sket : Oh tengkiu doc.
Doc yang tak ensem  : Jangan lupe bayar kat kaunter k.


(Sume cite dalam ni adalah rekaan)

 
 
 

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Adoi tak sehat ini dipublish oleh abcdef pada hari Tuesday, June 15, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 6 komentar: di postingan Adoi tak sehat
 
Reactions: