Tahniah Kemal!

12 Ogos 2009~~Kemal mempelawa aku ngan Ecah untuk dinner bersama. Tujuan utama adalah sempena menyambut hari lahir Ecah yang ke-88. Tapi rupenye ajakan tersebut ade tujuan yang lebih dari itu, seperti ada cebisan daging di celah-celah gigi--lebih kurang cam udang di sebalik batu la.


Lepas melantak lauk-lauk yang memang best termasuk ikan kerapu 3 rasa kat Singgalang Restaurant tu, Kemal pon melakukan aksi akrobatik dengan melafazkan 'aku akan kawen disember ni'. Tapi yang peliknye Ecah bole teka dengan btol plak. Mungkin ada konspirasi di sini? he2.



Papepon keputusan Kemal ni banyak dipengaruhi oleh keluarga pompuan, ala-ala dalam drama la. Cuma mungkin dia sendiri pon tak sangka. Tapi nak buat cemana, jangan tunggu lama-lama, nanti diambil orang. Lagipon memang lebih bagus kalau dicepatkan, cepat aku dapat 'anak buah' nanti ha2.


Cume aku kena plan bagus-bagus sebab bulan 12 nanti memang banyak kawan-kawan yang lain akan kawen, termasuk sedara aku kat Dumai, Indonesia. Tapi kawen Kemal ni yang paling aku utamakan.


Siapakah gadis yang menjadi pilihan Kemal?. Tu korang tanye dia sendirila, lebih afdal he2.


Untuk Kemal, tahniah bro. Antara kita bertiga, jodoh ko sampai dulu. Sian kat Ecah, beriya-iya nak jadi yang first, tapi skali dapat kat ko ha2. Pasni ko doa la supaya aku ngan Ecah dapat jodoh masing-masing plak. Gudlak bro!

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Tahniah Kemal! ini dipublish oleh abcdef pada hari Tuesday, August 18, 2009. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 7 komentar: di postingan Tahniah Kemal!
 
Reactions: 

7 Penggossip Liar:

Scha said... | August 18, 2009 at 11:09 AM

spe weh??nk tau,nk tau!!!!..=p

'K' said... | August 18, 2009 at 11:51 AM

Aiyak!

abcdef said... | August 18, 2009 at 12:34 PM

Muahaha sile tanye Mr.K....xpe huda,nnt aku try mtk izin show pic diorg berdua kat sini

aikiross said... | August 18, 2009 at 4:57 PM

haha...bnyk tol kesalahan di sini...aku berumo 24 tau! bkn 88! pastu kite melantak siakap 3 rasa...sbb ikan kerabu..eh, kerapu! ikan kerapu da abes...hohho! aku dapat teka kemal nak bgtau de nak kawen, sbb instinct pompuan kan kuat...mcm aku syak ko dgn "ehem3" kapel dulu...heh...jd, jgn cuba2 mo tipu aku...aku dpt rase tau!

abcdef said... | August 18, 2009 at 6:12 PM

eh aku igt 88 ho2....tu la, aku terkejut mule2 org tu tanye psl kerabu ha2....ala, kebetulan je tu cah....yg penting ko bkn yg 1st dah hahahaha

aikiross said... | August 20, 2009 at 12:28 PM

aku mmg brangan aku kawen dulu..wuwuwu...T.T
kalo aku kawen dulu,xdela masalah sgt..korg mmg slalu lepak2 together...

abcdef said... | August 20, 2009 at 3:17 PM

ala kemal dah kawen pon kite pakse dia dgn future wife dia lpk same ha2