RM3.40 vs RM3.90?

Sok pagi aku terfikir, nak breakfast kat Restoran Aneka Selera (RAS) or Old Town White Coffee (OTWC)?. Bese aku makan set roti bakar, telur separuh masak 2 biji dengan kopi kat RAS harganye RM3.40. Tapi kadang-kadang aku makan kat OTWC set yang sama RM3.90.

Memang harga kat RAS lebih murah, tapi kualiti kat OTWC jauh lebih bagus dari RAS. Dengan hanya tambah RM0.50, aku boleh dapat kopi yang premium, set roti bakar yang diperbuat dari tepung gandum berprotein tinggi yang lebih bagus dan telur omega yang sememangnya jauh lebih berkhasiat dari telur biasa.

So, RAS or OTWC?

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel RM3.40 vs RM3.90? ini dipublish oleh abcdef pada hari Thursday, July 16, 2009. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 6 komentar: di postingan RM3.40 vs RM3.90?
 
Reactions: 

6 Penggossip Liar:

Mr_Zack said... | July 18, 2009 at 8:11 PM

salam Wal,

Aku xpsti kebenarannya cerita yg aku dpt.. dari alumni skolah aku, satu super senior ni berminat utk bkak franchise OTWC ni, tp berhadapan dgn diskriminasi apabila pemiliknye kata pluang franchise x dibuka kpd melayu dan islam, so start dr tu aku mmg x pergi OTWC...

abcdef said... | July 20, 2009 at 9:57 AM

Good info...thanks :D

jue said... | July 20, 2009 at 3:18 PM

salam...
hai...bru bukak blog syawal...hehehe..
hm...org nk kongsi info gak...
ade gak dgr citer yg OTWC tu x halal...sbb coffee die ade cmpur something...kalo xsilap diorg cmpur wain...

abcdef said... | July 20, 2009 at 3:47 PM

wah tu dah kire syubhat sbb x pasti halal ke haram...so x pyhla g sane lg hu2

annie said... | July 24, 2009 at 1:08 PM

emmm...ade gak terbaca pasal halal-tak halal tu...try ko buka jakim nye website,part senarai barang ke ape tah, cari OTWC or type je ape2 yg berkaitan

abcdef said... | July 24, 2009 at 6:21 PM

Tu la,b4 ni x terpikir plak psl website Jakim tu :(...anyway thanks Ani :D