13 Perkara Yang Kita Tak Perasan

Dah lame aku jumpe artikel ni, quite interesting, so baru ni je la sempat nak postkan he2.


Kadangkala dalam kita mengharungi kehidupan seharian,ada beberapa perkara yang kita tidak perasan berlaku di sekeliling kita. Ada waktunya kita cuma perasan apabila ia sudah tiada di mata. Sesuatu yang anda tidak perasan atau tidak terfikir langsung..



1. Sekurang-kurangnya ada lima orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda. Atau menyayangi anda dalam beberapa cara.

2. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

3. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.

4. Setiap malam, ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

5. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

6. Kalau bukan kerana anda seseorang itu tidak akan hidup bahagia. 

7. Anda seorang yang istimewa dan unik pada mata seseorang.

8. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

9. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah di sebaliknya.

10. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula mungkin anda yang meminggirkan mereka.

11. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini,mungkin anda tidak akan memperolehnya,tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan berjaya memilikinya.

12. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda. Anda akan berasa senang bila seseorang mengetahuinya. 

13. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik,ambillah masa untuk memberitahunya bahawa dia adalah yang terbaik.

Justeru itu,fikir-fikirkan. Walaupun sesekali kita hidup berseorang di dunia ini, ingatlah ada seseorang yang sedang menunggu, sedang memerhati,dan sedang menyayangi anda.

So, dont drink and drive, ingatlah orang yang tersayang he3.


*Credit to syok.org

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel 13 Perkara Yang Kita Tak Perasan ini dipublish oleh abcdef pada hari Thursday, March 18, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 6 komentar: di postingan 13 Perkara Yang Kita Tak Perasan
 
Reactions: 

6 Penggossip Liar:

annie said... | March 22, 2010 at 2:27 PM

kot ye pon nk tuka layout, cekla ke'compatability'an ko nye entry ni...cepat edit balik, nk bace..

(malas nk highlight sndr)..hehe

abcdef said... | March 22, 2010 at 6:38 PM

alamak cik ani...aku x phm ape yg ko mksdkan hu2

annie said... | March 23, 2010 at 9:02 AM

try ko buke entry ni...leh bace tak?....semua ayat tu ko pg highlight putih...tak dapat bacala

abcdef said... | March 23, 2010 at 10:06 AM

aku bole je bace, seems normal hu3

annie said... | March 23, 2010 at 4:12 PM

yeke? untuk kali ke3 org buke...same je..takleh bace.kena ctrlA baru leh bace.akhirnye dapat bace...hehe

bagus2!
nk link ke sini ye

abcdef said... | March 23, 2010 at 4:24 PM

Aku try bkk kat pc lain, pon ok...so aku x tau cane nak solve problem ko hu2...btw, aku mcm phm ape yg ko alami, so ko wat control+A tu agak bijak he2...

nak link, sile2..