Hot hot balloon @ Putrajaya

Salam,
Ni cam sambungan kisah auctioning kat bawah tu la plak, sebab berlaku pada hari yang same. Petang tu, pas gi lelong2 tu, aku lepak opis sat, menapau kopi Super Power ngan biskut2 kat opis ni, sambil online bace surat khabar. Actually menunggu Rusdiah ngan Madey dari KL, sebab sesame nak gi tengok belon panas kat Presint 2, Putrajaya.

Tapi disebabkan agak lewat, last2 diorang terus ke Putrajaya, aku plak gerak sendiri ke sana dari Bangi nih.

Diorang sampai sane awal sket dari aku, tapi disebabkan aku dapat parking dulu, so aku dapat tengok belon dulu ha2. BTW, aku tak sangka orang ramai gile kat situ, macam semut yang baru dikerah bekerja dek ratu diorang. Then ade khemah2 putih, ala2 Jom Heboh tu la, jual segala macam barang, then buat aku rambang mata ha2.

Kebetulan mase aku sampai, ade 1 belon baru nak naik. Then terdengar orang2 berbisik kat sebelah aku "belon ni dah sejam lebih tak naik2". Tapi 5 minit pastu, terus dia boleh naik. Mungkin menanti kehadiran aku kot ha2.

Ni la belon yang susah nak naik tu

Tak lame pastu, naik plak belon rupe suar jeans, Levis. Memang stylo gile ah. Mule2 naik, sume orang tak tau. Once dah nampak bentuk, semua bertepuk tangan dek kekaguman. Ade la setengah jam pastu, baru si Rusdiah ngan Madey sampai, ade sorang lagi, kawan Rus, nama dia Amrah (kot, aku tak ingat sangat). Lame gile diorang memarking kete.

Belon suar jeans blom naik

Skali da naik

Then kitorang enjoy tangkap gambar sesame. Lagi2 time belon tu nak naik. Maghrib kitorang gi ke Masjid Besi yang baru kat Putrajaya tu. Sebelum ni slalu lalu, nampak masjid tu. Tapi ni first time masuk solat kat sane. Impression aku?...Wow!...nang kacak gilaklah, mun sapa2 masuk dalam nya nang memukau!..but, mati mek mok polah design camya ha2.

Dalam masjid, simple but modern n practical

One night @ Putrajaya

After that kitorang jalan2 kat gerai2 tu, macam2 barang ade. Dalam kol 9pm kitorang nak gerak ke Kajang, nak pekena Satay Hj Samuri (yang takdela sedap sangat pon ha2). Tapi time tu la plak ade bunga api, so hold sat, then baru gerak balik ke Kajang.

Sampai sane dalam 9.30pm, then makan2 sambil gosip2, bukak cite lame kat Q-Ber, memang best, lagi2 pasal hal songlap duit dari kelab ha2. Then jalan2 sat kat market area situ, pastu gerak balik dalam 11.30pm.

Aku rase worth la gi hot balloon tu, walaupon tak dirancang, tapi memang best. Macam2 bentuk ade, seluar jeans, smiley, then paling tak bole blah, ade kepala Dark Vader ha2. Banyak lagi gambar, tapi sume dalam kamera Rus, tapi aku belum dapat lagi. So aku post yang ni dulu la.

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Hot hot balloon @ Putrajaya ini dipublish oleh abcdef pada hari Sunday, March 21, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 4 komentar: di postingan Hot hot balloon @ Putrajaya
 
Reactions: 

4 Penggossip Liar:

annie said... | March 22, 2010 at 2:18 PM

sob..sob.. org putrajaya tak dapat pg pn (T_T)..2-2 kali missed

annie said... | March 22, 2010 at 2:23 PM

td komen sblm bace (tgk gambar je)..ngeh3

ni lepas baca:

masjid besi tak besi tak seswai untuk jemaah prmpn, sgt2 terbuka..jauh gile tmpt amik smayang ngn ruang solat, kalau terbatal sblm sampai ruang solat tak ke jd satu keje nk turun naik tangga @ escalator???...

Joe said... | March 22, 2010 at 3:17 PM

stedey ko punya layout baru ni syawal..lebbe mesti bangga giler nengok. haha

abcdef said... | March 22, 2010 at 6:36 PM

ani, pesal missed?...best seh...
btw laluan kat masjid tu mmg aku setuju ngn ko...dah la laluan pompuan agak open, then laluan nak ke main hall pon open, takut tersentuh laki pompuan, sia2 jek nak trn blk amek wudhuk...so slhkan arkitek ha2

aduh lebbe cane ko tau joe?...smlm lebbe miskol aku, tanyak psl layout baru ni ha3