Jalan2 Cari Uyap di JB ha2

Last week aku ngan Nuar, sesaje jalan2 area JB buat mengisi masa yang sangat lapang dan luas. Cume kat JB ni, masalahnye takde tempat yang best pon. Zoo dia pon ala2 hidup segan silu mati tak mau. Danga Bay?...takde papepon ha2.

Kuar rumah, first destinasi kitorang gi ke Royal Museum. Lame gak aku jalan2 kat istana lama ni, banyak barang2 dari zaman dulu2 kat dalam ni (dah nama pon muzium ha2). Dari zaman Kerajaan Johor-Riau-Lingga sampaila ke zaman sekarang, semua zaman kesultanan ada dalam bangunan ni. Kalau korang nak gi, tiket untuk orang Johor RM4, orang Malaysia selain Johor RM5, foreigners plak USD7.

Depan istana lama

Then jalan2 takde arah tujuan, so sampaila ke Mahkamah Tinggi Johor Bahru, tu pon sebab nak berposing kat air pancut kat depan mahkamah tu ha2.


Nuar bergambar ala2 Mahatma Ghandi


Dengan kuasa Super Saiya, attack!!

Pastu kitorang gi soping2 barang2 umah kat Bazar JB, beli baju selai dua, lepak2, ushar2 foreigners, makan eskrem dengan rakus & hampir tertido kat situ ha2.


Aku try untuk menumpang signboard ni untuk menuju ke Bazar JB

Tengahari gi ke Masjid Sultan Abu Bakar, JB untuk Zohor. Kat sane masih banyak khemah2 yang didirikan sempena kemangkatan Sultan Johor baru2 ni. Pas solat, kebetulan ada orang jual eskrem yang dalam roti tu, so kitorang melantak eskrem lagi. Jalan gi kereta, nampak plak gerai buah. Aku pon beli jambu ngan tembikai. Peberet tembikai tu he2.


Depan masjid


Depan waterfront shopping mall yang terbengkalai

Pas solat, ingat nak gi zoo, depan masjid tu jek, skali tengok dari tepi jalan, zoo tu kalau ade 5 bintang, aku bagi taraf taik bintang je ha2. So tak jadi kitorang nak masuk. So kitorang gi menyusur ke area highway danga bay tu, lepak tepi selat yang memisahkan Malaysia ngan Singapore tu.


Depan Tambak Johor

Petang kitorang gi ke Angsana, lunch kat McD (sebab lunch dapat murah ha2). Pastu gi main boling, asah bakat yang dah lama terpendam, kononnye la. After that, gerak balik, sampai kat umah koi 5.30pm. Next time nak gi ke Singapore plak, sementara paspot aku ade 2 taun lagi before expired ni. Tapi kene tunggu member2 lain buat paspot plak. Kang kalau gi sorang2, sape plak nak tangkapkan gambar aku? ha2.

Penulis : abcdef ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Jalan2 Cari Uyap di JB ha2 ini dipublish oleh abcdef pada hari Thursday, March 4, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 5 komentar: di postingan Jalan2 Cari Uyap di JB ha2
 
Reactions: 

5 Penggossip Liar:

annie said... | March 4, 2010 at 7:29 PM

puas cari mane perkataan uyap dlm entry tp takde, uyap tu mende?

abcdef said... | March 5, 2010 at 10:59 AM

Uyap tu word mase aku bljr kat unimas dulu, mksd dia awek aka gadis ha2

annie said... | March 5, 2010 at 8:11 PM

chet!

*syawal, buangla word verification tu,terbelit2 mate den nk nengok

joe said... | March 9, 2010 at 3:51 PM

haha, attack uyaps sikit syawal..:p

abcdef said... | March 9, 2010 at 4:30 PM

nang semetinya joe ha2